marikablogja

marikablogja

Zsóry-fürdőnél jártunk: második lett a Kék Madár!

2015. június 14. - marikablogja

Csodálatos élményben volt részünk annak a meghívásnak köszönhetően, ami az Accent csoporttól érkezett, és amelynek keretén belül eltölthettünk két feledhetetlen napot Mezőkövesden, a négycsillagos Hotel Balneoban, ahol Magyarország vezető szállodai cége tartotta felszolgálóknak kiírt koktélversenyét és érdekes szakmai előadások, továbbképzés is szerepelt az Accent Gasztro elnevezésű, kétnapos szakmai programjukban - amelyen szintén részt vehettünk, és sokat tanulhattunk.

 balneo.jpg

A koktélverseny miatt persze nagyon izgultunk, erre a szakmai rendezvény második napján került sor. Külön figyelmesség volt a meghívóink részéről, hogy számomra egy mozgássérülteknek kialakított, kényelmes, nagyon szép szobát biztosítottak, és még arra is külön odafigyeltek, hogy a szomszédos szobában helyezték el a Kék Madártól érkezett kísérőimet, vezetőnőnket, Andreát és Magdit az alapítványunktól. Átjárás is lehetett a két szoba között, így könnyen átjuthattak hozzám, segítettek a kipakolásban, elhelyezkedésben, és elmenetelkor az összepakolásban.

balneo_03.jpg

Nemcsak előadások szerepeltek különben a programban, hanem étel- és italbemutatók, kóstolások: az esti grill- és kolbászkóstolás például mindannyiunknak nagyon tetszett.

Kedd délelőtt pedig következett a mindannyiunk által legjobban várt programpont: a VERSENY! Két alkoholos italt készítettünk, és láttuk, az Accenttől, az ország különböző pontjairól érkezett többi versenycsapat is milyen profin, ügyesen készíti az italokat. De mi se adtuk alább! Úgy látszik, ezt a szakmai zsűri is észrevette, és méltányolta, mert a győztes nevének kihirdetése után másodikként szólították ki a Kék Madár versenyzői csapatát!

balneo_01.jpg

Hallottuk a rendezőktől, hogy az Accent évente kétszer szervez ilyen nívós, szakmai programot, és ígérték, a következőkben is kapunk majd meghívást.

Köszönjük az Accent-csoportnak a figyelmességet, a tökéletes kétnapos rendezvényt, és minden szépet és jót, amivel elhalmoztak minket, legfőképp szeretetüket és hozzáállásukat: ha ilyen ma Magyarországon a szállodákat üzemeltető legnagyobb szakmai csoport – akkor nem kell izgulni, remek kezekben vannak a hozzájuk kerülő szállodák.

 

 

Most pedig, végezetül, álljon itt a két, második helyezést hozó koktélunk receptje:

 

Alkoholos ital:

Blue Bird:

 

     - 4 cl. vodka,

     - 2 cl. Blue Curacao,

     - tört jég,

     - fahéjrúd.

 

Alkoholmentes ital:

One Minute:

 

     - 1,5 dl narancs juice,

     - 3 cl. tejszín,

     - 2 cl. vanília szirup,

     - tört jég,

     - narancshéj.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://marikaszekszard.blog.hu/api/trackback/id/tr327542068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása