marikablogja

marikablogja

Tibi limcsije

2015. május 15. - marikablogja

 

Itt a jó idő, és ha épp nem esik, akkor már pakolják is ki a székeket, asztalokat a kollégáim a teraszunkra, terítjük ott is az asztalokat az ebédhez. Nagy siker mostanában éttermi vezetőnk, Karácsony Tibi limonádéja, aminek készítésére mindnyájunkat megtanított, sőt, jó párszor tréninget is tartott, hogy begyakoroljuk, és mindig ugyanolyan tökéletesen készítsük el. Már tervezünk különben meggyes változatot is (amikor beköszönt majd a várva várt meggy-szezon), most még a narancsos-citromos változatot kínáljuk.

A receptje sem titkos, szívesen közre adom, ha éppen nem nálunk kéri valaki, akkor akár otthon is elkészítheti forróbb napokon:

Cukorszirupból, citromléből készül, a poharakba 1-2 gerezd narancs és citromszelet is kerül, meg persze sok-sok megtört jég. Savas vízzel öntjük fel a hűsítőitalt, mentalevél kerül még bele, és a tetejére citromfű.

limcsi_01.jpg

Az arányokra azonban figyelni kell, mert csak akkor lesz finom gyümölcsös, és nem túl édes, ha erre odafigyel az ember. Hűsítő finomság, én is imádom, váljék egészségükre!

 

 limcsi02.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://marikaszekszard.blog.hu/api/trackback/id/tr427460686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása