marikablogja

marikablogja

Az Év Borásza és mi

2015. március 25. - marikablogja

Különleges hangulatú, kellemes szombat esti programon vagyunk túl: március 21-én nálunk járt a tavalyi év végén az Év Borászának megválasztott Dúzsi Tamás és a bor estjein állandó társa, másik szereplője, a versműves Kis Pál István. Dúzsira azért is büszkék vagyunk, és kísérte nagy érdeklődés a szombat esti borvacsorát, mert városunk szülötte, köztünk él.

Az italsorhoz ezúttal az ételsort Kovács János, Venesz-díjas mesterszakács alkotta meg, akit mi mindannyian Tanár úrnak hívunk, és aki nagyon sokat segíti a munkánkat. A konyhán természetesen a mi szakácsaink is szombat reggeltől azon dolgoztak, hogy az esti programkezdetre minden kész legyen. A jércemelles előétel és a csicsóka krémleves inkább az új gasztronómia jegyében született, a Rác módon készült harcsaszelet pedig a régi idők konyháját idézte. A csoki mousse desszertet pedig imádták a vendégeink.

Dúzsi borait Szekszárdon és azon kívül is mindenki szeretei, rozéi az országban a legkeresettebb, legismertebb rozék közé tartozik.

Lehközelebb ismét vendégborász érkezik majd hozzánk, a hírek szerint májusban a Somló-hegy környékéről köszönthetünk az Ízlelőben egy ismert borászgeneráció tagját.

duzsi_01.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://marikaszekszard.blog.hu/api/trackback/id/tr1007302368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása