Nem akármilyen hétvége köszöntő, pénteki program várta két társamat az Ízlelő csapatából: Mosonyi Péter szakácsunk és Kővári Norbert felszolgáló kollégám Budapestre indult reggel egy igazi ötcsillagos szállodába, a Duna-parton álló Budapest Hotel Marriott-ba. Ahol kedvesen fogadták őket, egyenruhát kaptak, Peti a konyhára indult, Norbi pedig a vendégtérbe, ahol már javában zajlott a reggeliztetés. Norbi poharakat pakolt a dzsúzok mellé, utána pedig, amikor a “roham” kicsit gyengült, Rókai Péter, az étterem egyik menedzsere megmutatta neki a házat. Látta a gyönyörűen feldíszített, karácsonyi díszben pompázó lobbit, tele jövő-menő vendégekkel, és a konferenciatermek sokaságát. Utána egy tapasztalt Marriott-os felszolgálóra bízta Norbit, aki megmutatta neki, hogy zajlik náluk a felterítés ebédhez, mikor mit visznek ki és hogy kérdeznek-válaszolnak a vendégnek, sőt, Norbi vitt ki egy-két italt is az ebédre érkezőknek. Eközben Peti a konyhán a 7-es előkészítőben tevékenykedett, húst hártyázott le, azt mondta később, annyit tettek elé, ami nálunk itt, az Ízlelőben egy hét alatt sem fogy. Megtudták, hogy egy időben három nagyrendezvény van épp a házban, és a konyha persze e rendezvények cateringjét is kiszolgálja. Mivel a ház Pepper’s éttermében látványkonyha működik, Norbi sokszor úgy tevékenykedett, hogy a vendégek szeme láttára kellett készülnie, ahogy a szakácsoknak is, akik az ebédet sokszor a vendégek előtt állították össze a kérésük alapján. Peti és Norbi sok-sok élménnyel gazdagon tértek vissza Szekszárdra, sok érdekességet láttak, próbáltak ki a gyönyörű szállodában, és az a jó, hogy jövő hétvégén én is mehetek a Marriott-ba, Évivel, a szakácsunkkal. Várom nagyon ezt a budapesti kirándulást, ez a szakmai program lesz számomra az egyik legszebb karácsonyi ajándék.