marikablogja

marikablogja

Sorsolás 2. rész: Pest megér egy estet

2014. október 24. - marikablogja

A balatoni wellnesshotelről már beszámoltam korábban – ahová egy szerencsés törzsvendégünk a decemberi sorsolásunkat követően elutazhat másodmagával egy pihentető hétvégére -, most a másik kisorsolásra váró nyereményünket, a budapesti négycsillag superior minősítésű (azaz magasabb, mint a négycsillagos kategória), a pesti bulinegyed szívében lévő, Dohány utcai Continental Hotel Budapestet mutatom be.

Ez egy gyönyörű, kényelmes, nagy szálloda – rengeteg luxuselemmel. 2010-ben adták át, Budapest történelmi, egyben bulikkal teli belvárosában található, és korábban itt működött a Hungária Fürdő, a pestiek ismert fürdőhelye (amikor még nem minden lakáshoz tartozott fürdőszoba, rendszerint ilyen és ehhez hasonló helyekre jártak tisztálkodni). A régi időkből néhány elemet megtartottak mostani tulajdonosai: azt a gyönyörű alumíniumkorlátot például újraalkották és használják, ami most az előtérből az elegáns, galérián lévő kávézóhoz vezet. A ház tetőteraszán igazi wellness-paradicsom van, nyáron szabadtéri, óriási és gyönyörű panorámás medencével, és egy benti medencerész is tartozik hozzá. Vannak masszázshelyiségek is a házban. A ház éttermét – amelynek ARAZ a neve – az a fiatal szakácstehetség vezeti, Barka Áron, aki hozzánk is el-ellátogat egy-egy borvacsora alkalmával főzni. A házban egyébként mindenütt a modern művészet találkozik a szecesszióval, mindenütt van egy-egy olyan szépséges részlet vagy meghökkentően elegáns belső építészeti elem, ami ezt a randevút tükrözi.

Ráadásul a decemberben kisorsolásra váró nyereményhez tartozik még a kétéjszakás pesti designhotelben való hétvégén kívül egy nem mindennapi pesti kalandozás is: speciális városnézésen vehet részt az a nyertes (és persze plusz egy fő), aki elnyeri a vouchert. Itt bemutatják a szálloda környékén lévő nevezetességeket, apró titkokat, olyan különleges látnivalókat ismerhet meg a vezetett városnézés során a látogató, amelyekről a tősgyökeres pestiek közül is csak keveset tudnak.

zara_02.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://marikaszekszard.blog.hu/api/trackback/id/tr36829387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása