marikablogja

marikablogja

Pénteki roham

2015. november 01. - marikablogja

Néhány kollégámmal az Ízlelő csapatában már „öreg rókáknak” számítunk, és a heti menüsort böngészve gondoltuk előre, hogy pénteken lesz az elmúlt héten a legerősebb napunk, de azért ahányan valójában eljöttek hozzánk – erre még mi sem számítottunk. Hiszen előre bekalkuláltuk, hogy még tart az őszi szünet az iskolákban, így az óvodások, iskolás gyerekek nem jönnek még. Azonban így is 173-an látogattak el hozzánk délidőben (összeszámoltam), és ennek egyedüli és kizárólag oka a napi menü három főétele volt: a bolognai spagetti, a a csirke-gyros és a vargabéles.

Ha nincs őszi szünet – biztos „verjük” a 200-as csúcsot! Szerencsére a szakácsok a konyhában is számítottak a sok vendégre, és derekasan állták a rohamot, nem fogyott el semmi idő előtt. A nap végére kiderült: gyros-ból fogyott különben a legtöbb, ezüst érmes lett a bolognai és a dobogó harmadik helyére állhatott fel a vargabéles.

Nem csoda, hogy a vendégeink imádják ezeket a fogásokat, hiszen mindegyik ízletes, laktató, mégsem túl nehéz étel.

Én ugyan bátor vállakozásnak gondolom, ha valaki (sokan voltak ezzel) a jókai bableves után bevállaltak még egy kiadós vargabélest is, de tényleg finom volt aznap a tésztánk.

Magam egyébként a nap végén inkább a krémlevest kóstoltam chips-szel, amit édesburgonyából készítettek a konyhán, most először kóstoltam, és nagyon finom volt, jöhet máskor is!

 

vargabeles.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://marikaszekszard.blog.hu/api/trackback/id/tr808040890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása